A havi riport tartalma

Az üzemeltetési szerződésnél minden hónap első napján kapni fogsz egy összefoglaló jelentést az előző hónap eseményeiről. A jelentés alapvetően a következő adatokat tartalmazza.

Látogatási statisztika

Ebben a részben megtalálod a múlt időszak látogatási statisztikájának főbb információit.

A grafikon mutatja a napi látogatásokat.

Időszak: általában az előző hónap
Látogatók száma: hány egyedi látogatója volt az oldalnak
Oldalbetöltések száma: az összes oldalbetöltés száma (egy látogató többször visszatérhet vagy több oldalt is meglátogathat)

Ezek az adatok csak általános képet adnak, a részletes és pontos adatokért mindig tanácsos közvetlenül a Google Analytics adatait megtekinteni.

Biztonsági mentések

Itt láthatod, hány biztonsági másolatot készítettek az elmúlt időszakban. Megtekintheted, mely részek kerültek mentésre, és mikor:

 • database: az oldalhoz tartozó adatbázis
 • plugins: kiegészítők
 • themes: sablonok (pl. Divi)
 • uploads: feltöltött anyagok (pl. képek, mellékletek)
 • others: az üzemeltetéshez szükséges adatok

Biztonsági ellenőrzések

Itt láthatod a múlt időszakban végzett biztonsági ellenőrzések számát és dátumát, valamint az eredményeiket.

 • Nincsenek problémák: az ellenőrzés minden rendben talált.
 • Problémák észlelve: az ellenőrzés valamilyen problémát talált. A legtöbb ilyen probléma abból adódik, hogy az oldal valamely eleme az ellenőrzés idején nem volt frissítve, holott már elérhető volt egy újabb verzió. A legtöbb frissítést azonnal végrehajtjuk, azonban néhány elem kompatibilitási problémákkal járhat, ezért a frissítést technikai ellenőrzés előzi meg, ami a figyelmeztetések túlnyomó részét okozza.

Ha biztonsági ellenőrzés során probléma merül fel, azonnal értesítve leszek, és a problémát lehető leghamarabb meg fogom javítani.

Elérhetőség

Az oldaladat 5 perces rendszerességgel ellenőrizzük, hogy megbizonyosodjunk az elérhetőségéről. Egy weboldal elérhetetlenné válhat számos okból, például frissítések vagy tesztek végzésekor, de rendszerhibák is okozhatják. Ha az oldal nem érhető el, azonnal értesítve leszek, hogy megvizsgálhassam és megoldhassam a lehetséges problémát.

 • Általános elérhetőség: elérhetőségi arány az oldal indulásának időpontjától
 • Elmúlt 30 nap: Az elmúlt 30 nap elérhetőségi aránya

Weboldal technikai teljesítmény

A weboldal technikai teljesítményét különböző tényezők határozzák meg: a tárhely minősége, a weboldalon használt technikai összetevők és azok összehangolt beállításai. Mivel az asztali eszközök és a mobil eszközök különbözően működnek és eltérő módon jelenítik meg az oldalakat, ellenőrzéseket végzünk mindkét környezetben. Az egyes elemek ugyanazt jelentik, csak különböző eszköz típusokra vonatkoznak.

 • Utolsó ellenőrzés dátuma: mikor futott le legutóbb az ellenőrzést. Alapvetően hetente egyszer történik újraellenőrzés.
 • Általános teljesítmény mutató: Google elemző eszközöket használunk a weboldal sebességének elemzéséhez, és ellenőrizzük, hogy a betöltött elemek megfelelően jelennek-e meg a felhasználók számára.
 • Hozzáférhetőség kompatibilitás: Szintén a Google-t használjuk annak értékelésére, hogy weboldalad mennyire „jó” a speciális igényű felhasználók számára. Ennek részeként különböző teszteket futtatunk, amelyek a releváns iránymutatások és szabványok alapján ellenőrzik weboldalad „akadálymentességét”.
 • Általános weboldalbiztonság: A Google a weboldaladat biztonsági szempontból is elemzi. Ebben az auditálás során például értékeli, hogy hol használ titkosítási technológiákat, hogy a használt JavaScript könyvtárak biztonságosak-e, vagy hogy például régebbi API-k vannak-e használatban.
 • Általános SEO megfelelőség: Itt a Google különböző teszteket végez, és elemzi, hogy a keresőmotorok mennyire tudják „feldolgozni és értelmezni” a weboldaladat. Ellenőrzi és teszteli, hogy weboldalad mobilbarát-e, és hogy az elemek és metaadatok optimalizáltak-e. Alapvetően ez nem értékeli az SEO tartalmat magát.

Frissítések

Itt láthatod, hány WordPress frissítés, bővítményfrissítés és sablonfrissítés történt az elmúlt időszakban. Ezek a frissítések frissen tartják és biztonságossá teszik a weboldaladat.

WordPress

A weboldal tartalomkezelő keretrendszere. Viszonylag ritkán frissül, de a frissítése kritikus a weboldal teljesítménye és biztonsága szempontjából. Általában az keretrendszer frissítése előtt készül egy biztonsági mentés, mert ha kritikus hiba merül fel a frissítés során, az egész weboldal elérhetetlenné válhat. Néhány szolgáltató esetében ezeket a frissítéseket közvetlenül a tárhelyen végzem, ezért ez a rész néha üres marad a havi jelentésekben. Azonban biztosíthatlak, hogy a weboldalad mindig a legújabb stabil verziót használja.

Bővítmények

A bővítmények felelősek a alapfunkciók kiterjesztéséért, és sok hasznos dolog végezhető el velük. Amikor frissítjük őket, fontos, hogy a rendszer egésze szempontjából ne okozznak kompatibilitási problémákat, és hogy az egyes rendszerek továbbra is jól együttműködjenek.

Sablonok

A sablonok határozzák meg a WordPress keretrendszer általános kezelését és tervezési felületét. Ez magában foglalja a szerkesztési felületet is.